Aktiviteter

aktiviteter

Lekplatsen

Tennisbanerne og fodboldbanen kan benyttes af husejere samt familie og venner til husejere. Det er gratis at benytte banerne, men ketcher og bolde skal du selv medbringe. Der findes to toiletter på området (bagved legepladsen, tæt ved grillhuset).

Du behøver ikke booke tid på forhånd.
Vil du være sikker på at få plads på en bestemt tid, kan du booke på forhånd ved at skrive til golf@woodlands.se. Skriv dit navn og hvilken dag og hvilket tidspunkt du ønsker.

Som husejer på Woodlands kan man frit benytte legepladsen til f.eks. børnefødselsdage, familie grillaftener, etc.

Der findes to toiletter på området (bagved legepladsen, tæt ved grillhuset). For at undgå at flere store arrangementer finder sted samtidigt i grillhuset, bedes I venligst meddele Woodlands via golf@woodlands.se hvilken dag og tidspunkt I ønsker at benytte grillhuset og eller de 3 overnatningsshelters.

Ønsker I brænde i grillhuset, kan dette også bestilles via golf@woodlands.se.

Bokningar

Hela lekplatsen bokad av hus 43 den 19-20 augusti 2022.

2022-08-13
Tennisbanor 
48 
2022-08-19
Tennisbanor 
43 
2022-08-20
Lekplats 
43 
2022-08-21
Lekplats 
43 
Säkerhetskod:
security code
Ange säkerhetskoden:

Skicka
Kajaker

Woodlands har købt to kajakker, som findes oppe ved den nye legeplads. Alle husejere er velkomne til at låne dem til roning på søen ved aktivitetspladsen. I er velkomne til at låne Woodlands redningsveste, som hænger i en af de 3 shelters på aktivitetspladsen. Pagajerne findes samme sted.

Woodlands sikkerhedsregler:

  • Børn under 16 år skal være i selskab med voksne.
  • Redningsveste skal anvendes
  • Kajakkerne er fastlåst med koden 981. Sørg for at de altid er fastlåst efter brug.
Örkelljunga

Örkelljunga har en fantastisk svensk natur och bjuder på bokskogar, sjöar och lantlig idyll! Det finns många fina vägar att cykla, härliga sjöar att bada och fiska i och det ligger bra till för utflykter. Endast 40 km från Helsingborg! Har får ni många tips om vad ni kan uppleva när ni bor hos oss på Woodlands. Mer information finner ni i länkarna , på orkelljunga.se eller på www.upplev-orkelljunga.se

Örkelljungas badplatser
 0—20 km från Woodlands / 15 minuter med bil
I kommunen finns härliga badplatser med sandstränder, gräsmattor, badbryggor och hopptorn. Vad sägs om Mammas vik vid Hjelmsjön, eller badplatserna vid Stenbrottet, Bälinge, Fedingesjön i Skånes Fagerhult, Hultasjön vid Sjöhultet, Lärkesholmssjön, Vemmentorpssjön och Åsljungasjöns alla badplatser, plus alla andra småsjöar med utmärkta badmöjligheter. Eller varför inte Woodlands beach!

Fiske i Örkelljunga
Örkelljunga har goda förutsättningar för ett varierat fritidsfiske. Vi har 8 insjöar där det går att fiska. På kommunens hemsida kan du läsa mer om fiske! www.orkelljunga.se/16/uppleva-och-gora/se-och-gora/fiske.html

Cykla i Örkelljunga
Njut av vår underbara landsbygd via cykel eller till fots. Ta med familjen och vänner på ett äventyr i naturen eller bara njut själv av tystnaden och den friska luften. 

Bangolf och kanot
Banan anlades 1931 och är därmed en av Sveriges äldsta. Den ligger vid Hjälmsjöns västra strand och är direkt ansluten till vår fina camping i Hjälmsjö. Trots åldern är banan i toppskick! Bangolf kan man spela alla dagar på sommaren. Här kan ni även hyra en kanot och paddla ut på Hjelmsjön.

Gårdsbutiker
Runt Örkelljunga finns många fina gårdsbutiker på landet, alla värda ett besök. Läs mer här… (Obs! PDF från 2019, vi ansvarar inte för hur aktuell informationen är).

Skatepark, parkour och volleyboll
Inne i Örkelljunga centrum finns både en stor skatepark och en beachvolleyboll plan och i Skånes Fagerhult en stor parkouranläggning. 

Längdskidspår / Langrendsløjper på Woodlands
När vädret tillåter anlägger Woodlands längdskidspår på golfbanan. Det krävs dock tjockt snölager för att inte golfbanan ska ta skada.

Skridsko / Skøjteløb
Om vintern när vädret tillåter anläggs skridskobana i Örkelljunga. Ligger vid skateparken bakom lilla COOP.

Aktiviteter och utflykter i närområdet

Simhall / Svømmehallen / Bowling
ligger blot 8 km fra Woodlands, lige inden Örkelljunga centrum (frakørsel 71 på E4 motorvejen, følg den gamle motorvej og drej til højre mod Ljungaskog, kør ligeud og svømmehallen ligger på venstre hånd).

https://www.simmotionbowling.se/

Örkelljunga Bowling och simhall

Söderåsens nationalpark
37 km från Woodlands / 34 minuter med bil
Tycker ni om natur och vandring skall ni inte missa Söderåsen national-park. Naturen är omväxlande och bjuder på lummiga lövskogar, mäktiga rasbranter med höga klippor, strömmande vattendrag och vida utsikter. Särskilt välbesökt är den djupt nedskurna dalgången vid Skäralid. Dalen är en sprickdal med mäktiga dimensioner med lodräta klippor som omgärdar Skärån som rinner i botten. Odensjön i Nackarpsdalen samt utsiktspunkter-na Kopparhatten, Hjortsprånget och Lierna utmed Skäralidsdalen är också platser som imponerar. 

sverigesnationalparker.se/park/soderasens-nationalpark/

Söderåsens Nationalpark

Paddla kanot i Rönne Å
49 km från Woodlands / 42 minuter med bil
Den slingrande Rönne å är en populär paddlingsdestination som erbjuder en kombination av lugna vatten och livligare delar. Omgivningarna är vackra och varierande, från öppna jordbrukslandskap till tät, frodig grönska som nästan påminner om mangroveträsk. Leden är enkelriktad i den meningen att du bara kan paddla medströms, men med buss eller taxi kan du efter avslutad tur enkelt komma tillbaka till din utgångspunkt.

Om du hyr du din utrustning på kanotcentralen ordnar de återtransporten, tänk dock på att du behöver förboka. Allt du behöver göra är att följa ån, så det är omöjligt att tappa bort sig här, något som gör Rönne å till en väldigt säker och familjevänlig plats att paddla på.

www.kanotcentralen.se/sv

Hyr kanot på kanotcentralen

Älgsafari
43 km från Woodlands / 28 minuter med bil
Längs den tre kilometer slingrande skogsvägen upplever du sko-gens konung på nära håll i hans egen miljö. Vägen slingrar sig även in till Bisondalen. Där strövar det runt amerikanska bisonoxar, Nordamerikas största landdjur.

www.smalandet.se

Älgparken i Markaryd

Halmstad Äventyrsland
79 km från Woodlands / 58 minuter med bil
Välkommen till en heldag fylld med äventyr och roligheter! Hos oss finner du dinosauriepark, vattenland, karuseller, piratland, sagoland, miniland m.m. Varva lek och nöje med glass, godis, popcorn, hamburgare, läsk, korv, slush och annat gott eller varför inte äta god mat i vår stora vilda västern restaurang? Detta är hela familjens nöjespark i Halmstad!

https://www.aventyrslandet.se/

Halmstads Äventyrsland

Tropikariet
38 km från Woodlands / 25 min med bil
Tropikariet är en exotisk inomhusdjurpark i Helsingborg som ger besökare i alla åldrar en upplevelse i världsklass! Smyg i en månskensbelyst regnskog, dyk ner till ett korall-rev utanför Maldiverna och besöka vår lemurflock i Mada-gaskar! Avsluta dagen på vårt café med surikater som spe-jar över er när ni äter lunch! 

https://tropikariet.com/

Lemur på Tropikariet

Kungsbygget Äventyrspark
23 km från Woodlands / 23 minuter med bil
Kungsbygget ligger vackert på Halland-såsen med härliga skogsområden och en fantastisk utsikt över Halland. Här erbjuds aktiva upplevelser med som-marrodel, zipline, klättring, cykling och bungy rocket. 

https://kungsbygget.com/

Kungsbyggets äventyrspark

Järnvägsmuseet
30 km från Woodlands / 31 minuter med bil
Lokstationen där ångloken förr fyllde på sina kol- och vattenförråd – idag ett modernt upplevelsemuseum på 2200 kvm med lekpark, modelljärnväg, ånglok, loksimulator mm! 

https://jarnvagsmuseum.engelholm.se/

Ängelholms Järnvägsmuseum

Skånes Djurpark
60 km från Woodlands / 56 minuter med bil
Skånes djurpark är världens största djurpark med nordiska djur. Här får du se älg, kronjort, lodjur (Lynx), björn, djärv, vildsvin, gråsäl mm samt givetvis alla gulliga bongårdsdjur. Var med och mata djuren, åk traktor i fåret Shaun Land, hinderbanor, lekpark och övernattning i Camp Oak! Ni lämnar oss med trötta och lyckliga barn i baksätet! leo.

Äventyrsparken Ängelholm
28 km från Woodlands / 27 minuter med bil
I Ängelholm hittar du vår största park med 6 banor upp till 15 meter mitt i Hembygds-parken i centrala Ängelholm. När löven sitter på träden är det som att klättra i en liten djungel uppe på trädtopparna.
Här kan du också spela Combat Archery Tag och Outdoor Escape Game!
Pytteskogen ligger bredvid äventyrsparken samt en fin liten glasstuga och flera lekplat-ser för de mindre syskonen.

https://www.upzone.se/stader/upzone-angelholm/angelholm-hoghojdsbana/

Höghöjdsbanan i Ängelholm

Tykarpsgrottan
55 km från Woodlands / 42 min med bil
Gå under jord och upptäck Tykarpsgrottans magiska värld! Med sina vackra pelarsalar och långa labyrinter är gruvan som hämtad ur sagorna. Gruvan har varit inspelningsplats för bl a filmen om Ronja Rövardotter.

Följ med på en guidad visning 12 meter under jord, boka en tema-visning om de övervintrande fladdermössen eller gå på fossiljakt med spännande utgrävningar. Missa inte den välbesökta julmarknaden i december då du kan inhandla personliga julklappar och hälsa på Tomten i Tomtegången.

https://tykarpsgrottan.net/

Tykarpsgrottan Hässleholm

Söderåsens Turridning
34 km från Woodlands / 32 min med bil
Njut av en fantastisk upplevelse av Söderåsens Nationalparks varie-rande natur och rika djurliv under både sommar och vinter. Här i de “Skånska alperna” får du lära känna Haflingerhästen och Nordsvensken, deras godmodighet och trevliga lynnen.

Hästarna är vana vid omgivningarna, trygga och säkra på foten. Ridning-en sker i westernsadlar och gammal som ung,även du som inte är rid-van, kan följa med oss ut i skogen. Vi rider alla dagar året runt,

https://www.turridning.se/

Turridning med häst

Cykla dressin
24 km från Woodlands / 20 minuter med bil
Dressinturen mellan Klippan och Ljungbyhed tar ca 1,5 timme och löper genom ett vackert skogslandskap med lummiga ekar och bokträd. Längs sträckan finns många trevliga ställen att stanna och fika på.
Omgivningarna är historiska – det var i de här skogarna snapphanarna en gång i tiden förde sitt gerillakrig.

http://www.veteranjarnvagen.se/dressin.php

Dressinutflykt

Nimis Kullaberg
75 km från Woodlands / 69 min med bil 
Nimis är ett unikt konstverk i form av ett mäktigt träslott. Det är ett populärt utflyktsmål som lockar besökare från hela världen, både barn, ungdomar och vuxna. Det kontroversiella konstverket är byggt av drivved och gamla träplankor av konstnären Lars Vilks. Det är en ganska utamande promenad fram till Nimis men väl värt ett besök!

Tumlarsafari Kullaberg
I havet runt Kullaberg kan du ofta se tumlaren, den lilla tandvalen som ser ut som en delfin. Se våra tumlare på nära håll och upplev Kullaberg vidunderliga natur från havet med spännande vikar och trolska grottmynningar ifrån RIB båt.

Kullens fyr 
Kullens fyr, Sveriges högst belägna fyr och an-lagd 1561, har en hänförande utsikt och en dramatisk historia. Mer än 200 skepp har lidit skeppsbrott utanför hornet sedan 1750-talet.

Lars Vilks Nimis

Vallåsen Alpin
Skidanläggningen Vallåsen är en härlig vinterupplevelse för hela familjen med 7 nedfarter och 6 liftar för både nybörjare och vana åkare. Så snart temperaturen kryper ner mot minusgrader sprutar vi snö. Det brukar innebära premiär i december och bra skidåkning ända in i mars. De senaste säsongerna har vi haft öppet i snitt 70 dagar. 

Välkommen till vintern du också!

Klicka för stor pistkarta