Sopsortering på gården

Det är dags att gå igenom regler för hur sopsorteringen fungerar. Det ni ser på bilderna är inte okey.

Bild 1: Tunna för METALLFÖRPACKNINGAR är till för bara det. En metallförpackning är något som är av metall som ni har köpt i dagligvaruhandeln. T ex en konservburk, en ölburk eller en aluminiumform. Det är inte skrot. Skrot skall alltid lämnas på återvinningsstationen i Örkelljunga.

Bild 2: Tunna för PAPPERSFÖRPACKNINGAR är till för bara det. En pappersförpackning är något som är av papper och som ni köpt i dagligvaruhandeln. Mjölkkartonger, kartonger kring burkar, pizza osv. Små kartonger är ok om de viks ihop innan de läggs i tunnan Om man inte viker ihop dem så blir tunnan full direkt. Att slänga kartonger på marken är aldrig ok. Stora kartonger från möbler, tv-apparater, hushållsmaskiner o.d skall alltid köras till återvinningstationen i Örkelljunga.

Bild 3: Gamla maskiner som dammsugare, tv-apparater, terrassvärmare mm samt golfbagar, klubbor, vagnar, barnstolar mm skall alltid köras till återvinningstationen i Örkelljunga.

Bild 4: När en tunna är full, är den full. Locket skall alltid gå att stänga. När locket står upp som på bilden, då tömmer inte sopbilen tunnan utan den står kvar till nästa tömning.

Utförlig information om hur man sorterar rätt finns på husägarlogin.

Mvh / Kalle